EconomiePoliticăPrima PaginăȘtirile 60m.RO

PNL se opune suspendării plăților ratelor bancare. Doar românii să suporte costurile crizei, băncile să profite

Situație cel puțin bizară: PNL a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională decizia de suspendare a plăților ratelor bancare.

O lege în acest sens a fost adoptată de către parlamentul României, organul legislativ cu atribuții de reglementare în orice stat democratic.

Deși legea a trecut de parlament cu respectarea tuturor prevederilor legale, fiind propusă de PSD, PNL dorește să oprească acest proces și va încerca blocarea cu ajutorul curții constituționale, scrie www.hotnews.ro .

Măsuri similare s-au luat în toată statele Uniunii Europene. Guvernul liberal venise cu o propunere identifică și pe care dorea să o dea prin ordonanță de urgență.

Ulterior, deși anunțată de președintele României, ordonanța privind suspendarea ratelor bancare a fost retrasă.

România trece printr-o perioadă dificilă și toată lumea trebuie să fie solidară. Ori guvernul liberal cere românilor să își oprească activitatea, a renunțat la investițiile publice, se folosește de starea de urgență pentru a face achiziții dubioase, dar protejează băncile.

Iată ce spune unul din liderii PNL, Florin Roman:

„Majoritatea toxică a PSD şi sateliţii lor intră pe logica dublei reglementări, tocmai pentru a bloca guvernul să lucreze în plină epidemie de coronavirus. Se încalcă flagrant legea responsabilităţii fiscal-bugetare, ce obligă iniţiatorii să precizeze impactul bugetar şi sursa de finanţare. Propunerile domnilor Ciolacu, Ponta şi ale aliaţilor de strânsură, întorc România în vremurile epocii de aur a tovarăşului Nicolae Ceauşescu, cu efecte devastatoare pentru economia naţională şi cetăţenii români. Populismul şi iresponsabilitatea acestor politicieni declanşează o nouă criză, cea economică, care va genera aruncarea economiei în prăpastie şi va genera pierderea a sute de mii de locuri de muncă”.

Cu toate acestea sunt șanse mici ca legea să fie respinsă de Curtea Constituțională deoarece nu există vicii de procedură sau neconstituționale. România se află în stare de urgență și prevederi privind limitarea unor contracte există deja aplicate chiar de către guvern prin ordonanțe de urgență sau ordonanțe militare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button