InternaționalMagazinȘtirile 60m.RO

Specialiștii americani consideră că și măștile textile ajută la stoparea infecțiilor

Autoritățile americane din domeniul sănătății dezbat dacă să recomande acoperirea feței pentru toată lumea atunci când iese în public.

Un memoriu intern al Centrului de control și de prevenire a bolilor spune că chiar și măști simple de pânză ar ajuta la reducerea riscului de transmitere a virusului.

Marți, principalul expert al bolilor infecțioase din SUA, Anthony Fauci, a declarat că grupul de lucru al coronavirusului de la Casa Albă discută activ dacă să recomande utilizarea măștilor la scară largă.

Coronavirusul este răspândit prin picături care se pot pulveriza în aer atunci când cei infectați vorbesc sau tușesc.

Măștile pot contribui la scăderea riscului de apariție a virusului prin picăturile de la strănutul sau de la o tuse a altei persoane, iar oamenii pot fi învățați cum să pună măștile și să le scoată corect.

Experții au susținut, de asemenea, că chiar și mici măsuri de reducere a transmisiilor pot fi demne de luat, în special atunci când sunt combinate cu alte etape, cum ar fi spălarea mâinilor.

sursa: www.bbc.com.uk

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button