Magazin

Este purtatul măștilor soluția la pandemie?

OMS nu recomandă utilizarea măștilor de către populație dar face acest lucru datorită lipsei acestui produs. Dar virusul s-a răspândit acum în toată lumea, din Asia și până în Europa, din America și până în Africa.

Numărul de cazuri confirmate la nivel mondial depășesc la acest moment un milion de persoane. Se estimează că numărul real este de cel puțin 10 ori mai mare deoarece testările s-au făcut numai pe persoanele cu risc ridicat.

OMS recomanda la începutul pandemiei purtarea măștilor doar de către personalul medical, de către cei care prezentau simptome de răceală și pentru cei care aveau o persoană bolnavă acasă. Se recomandă distanțarea socială și spălarea pe mâini cât mai des.

OMS afirmă că purtarea măștilor ar oferi un fals sentiment de siguranță și că este foarte important modul în care dăm jos masca. Ce înțelegem din acest lucru? Că în fapt purtarea măștilor este mai mult decât folositoare doar că ele nu se mai găsesc la nivel mondial. Pentru a evita dispariția din spitale se recomandă populației să nu le folosească, deși acest lucru ar putea salva vieți.

În Asia purtatul măștilor reprezintă ceva uzual. Experții din Asia afirmă că este ciudat că în Europa și America există un așa mare număr de persoane infectate și cu toate acestea persoanele nu poartă mască.

sursa: www.corriere.it

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button