Știrile 60m.RO

Dezertorii să nu mai fie primiți în sistemul medical niciodată. Să își plătească studiile

Există zeci de mii de cadre medicale în România. Marea majoritate a lor sunt buni profesioniști, oameni care își fac treaba și care se află în prima linie în lupta cu noul virus.

Există însă câteva sute de cadre medicale care fac de rușine această profesie. Medici, asistente și infirmiere și-au depus cereri de concediu sub diverse pretexte.

Unele spitale din România cer cu insistență ajutor medical din China.

România se află în stare de război, iar ei sunt ostașii care trebuie să ne apere de dușman. Însă o parte din acești ostași au decis să dezerteze, să fugă din fața pericolului pentru care au fost pregătiți.

Statul român trebuie să ia măsuri în acest sens. Restul sunt doar scuze. Cadrelor medicale trebuie să li se interzică să mai lucreze vreodată în sistemul medical dacă acum au abandonat lupta. Nu discutăm aici doar în sistemul de stat ci și în cel privat. Românii le-au plătit studiile, le-au oferit salarii ca în Europa, salarii babane de mii de euro și acum ce fac o parte dintre ei: își abandonează frații.

Cristian Tudor Popescu îi critică pe cei care dau lecții de izolare din vile somptuoase.

Să fugă, dar să plece de tot. Să nu mai auzim de ei. Nu avem nevoie de astfel de oameni ca să clădim o Românie puternică.

Când era vorba de șpagă se înghesuiau repede. Când se făceau achiziții dubioase erau tot primii. Pariem că cei care fug, care dezertează, sunt tot aceeași care luau comisioane babane?

Omul de afaceri român Viorel Cataramă consideră că România poate rezista așa maxim două luni.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button