EconomiePolitică

În urma presiunilor făcute de AUR, Adrian Chesnoiu anunță că fabrica de zahăr de la Luduș va fi salvată de stat

În urma presiunilor făcute de parlamentarii partidului AUR, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu a anunţat, miercuri, că a primit mandat din partea Executivului să depună toate diligenţele necesare pentru menţinerea activităţii la Fabrica de Zahăr de la Luduş. Este vorba de o companie românească dar deţinută de un grup francez internaţional, care a luat decizia în 2021 să încheie activitatea de producţie a zahărului în România.

Deputatul AUR de Mureș, Dan Tănasă, a făcut presiuni la ministerul Agriculturii pentru a fi salvată fabrica de zahăr de la Luduș. Pe piața zahărului țara noastră a suferit un asasinat economic cu ajutor slugilor care au condus România în ultimii 32 de ani.

Ministrul Agriculturii a anunţat că a fost mandatat de Guvern să depună toate diligenţele necesare pentru menţinerea activităţii la Fabrica de Zahăr de la Luduş, o companie românească dar deţinută de un grup francez internaţional, care a luat decizia în 2021 să încheie activitatea de producţie a zahărului în România.

”Fabrica este funcţională şi ar fi păcat să fie dezmembrată şi activitatea de acolo să înceteze, de aceea la nivel guvernamental trebuie să facem toate eforturile astfel încât să menţinem activitatea şi să menţinem salariaţii şi să păstrăm acele locuri de muncă”, a spus Chesnoiu.

El a menţionat că foarte mulţi fermieri aveau contracte cu fabrica de Zahăr, s-au dotat cu echipamente specifice pentru producţia de sfeclă de zahăr şi statul român a investit sume consuderabile, din fonduri europene şi naţionale, pentru sprijinirea acestor fermieri.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button