Știrile 60m.RO

Autoritățile române cer disperate ajutorul ambasadei Chinei: vrem doi medici la Baia Mare

Autoritățile locale din Baia Mare au făcut o solicitare către ambasada Chinei și cer doctori cu experiență în lupta împotriva noului virus. Cadrele medicale din România par lipsite de experimență în fața noului virus iar o serie de spitale refuză să răspundă solicitărilor venite din partea autorităților locale.

„Solicitarea noastră vine în contextul în care Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare va acorda asistență medicală specializată potențialilor pacienți afectați de COVID-19. Spitalul va fi unul de primă linie pentru asemenea pacienți și încercăm să-l pregătim în cel mai scurt timp pentru cazurile viitoare. Sperăm să primim un răspuns optimist din partea Chinei la cererea noastră”, a spus Catalin Chereches, preluat de www.ziare.com .

Spitalele din România se află în prima linie a luptei împotriva noului virus. Însă o parte din cadrele medicale au dezertat, abandonând lupta încă dinainte ca ea să înceapă. Asupra personalului din spitale s-a coborât o mare rușine: când era vorba de angajări pe mii de euro toată lumea se înghesuia, când luau șpaga nimic nu îi deranja, acum când trebuie să se confrunte cu o situație reală de criză unii au decis să plece.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button