InternaționalRepublica Moldova

Frații în veci vor fi frați: Iașiul sare în ajutorul Chișinăului pentru combaterea COVID-19

Dacă vrei să faci un bine, acesta trebuie făcut acum, când greutățile ne apasă tot mai mult. Declarația aparține lui Mihai Chirica, primarul orașului Iași care a decis să ofere municipiului Chişinău suma de 200 000 de lei pentru lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Acesta îndeamnă și alți români să i se alăture, pentru a da o mână de ajutor fraților de pe malul stâng al Prutului.

Primarul așteaptă și alți români, „alte instituții, oameni de afaceri, oricine poate și vrea să vină” și să întindă „o mână de ajutor fraților noștri de pe malul stâng al Prutului, celor din Chișinău”.

„Trăim vremuri grele care trebuie să ne reunească, să devenim solidari cu frații noștri de dincolo de Prut. Municipiul Iași a pus la dispoziție 200 000 de lei pentru a ajuta municipiul Chișinău în vederea luptei împotriva epidemiei COVID-19. Haideți să nu uităm de ei, frații adevărați se ajută mai mult la greu decât la bine. Este timpul să facem din Podul de Flori un pod al solidarității și ajutorării frățești”, a declarat primarul, într-un material postat pe pagina sa de Facebook.

Banii vor fi folosiți pentru acțiuni de combatere a răspândirii noului coronavirus, inclusiv pentru dotarea spitalelor cu utilaj,  măști, costume de protecție și dezinfectanți scrie www.infoprut.ro .

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button