Știrile 60m.RO

Atac USR: PNL se opune impozitării pensiilor speciale ale ofițerilor de la SRI și SIE?

Deputatul USR Clotilde Armand anunță pe pagina sa de facebook cum că PNL nu a inclus în lista pensiilor speciale ce urmează a fi impozitate diferențiat și pe cele ale ofițerilor serviciilor secrete.

Pensiile speciale nu au la bază principiul contributivității. Ele au fost introduse de politicieni pentru propriul interes sau al apropiaților. Mai multe categorii sociale au fost mituite cu aceste pensii speciale, care în fapt împart cetățenii României în două categorii.

„După ce ieri USR a depus un proiect de lege pentru impozitarea cu 90% a pensiilor speciale, PNL a anunțat că va susține un amendament cu același scop, dar a ratat să includă printre beneficiarii de pensii speciale care să fie impozitate primarii, președintele și cei care lucrează în servicii secrete. Sperăm că este doar o eroare, fără intenție” a scris eurodeputatul pe pagina sa de Facebook.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button