Știrile 60m.RO

Iohannis: Am solicitat să ne ocupăm cu precădere de categoriile mai vulnerabile

Preşedintele Klaus Iohannis le-a solicitat marţi membrilor Guvernului, la şedinţa care a avut loc la Palatul Cotroceni, să se ocupe cu precădere de categoriile mai vulnerabile de români, arătând că măsurile în aceste cazuri vor fi aprofundate zilele următoare.

„În finalul şedinţei – şi asta vreau să subliniez – am discutat pe larg măsurile de protecţie socială care se impun în această perioadă, plăţile pentru şomaj tehnic care trebuie să vină la timp, plăţile pentru şomaj care trebuie efectuate la timp, alte măsuri care se impun în cămine pentru bătrâni, în diferitele situaţii şi am solicitat să ne ocupăm cu precădere de categoriile mai vulnerabile, unde vom aprofunda măsurile în zilele următoare”, a spus şeful statului.

El a făcut din nou apel la respectarea normelor de igienă şi de distanţare socială.

„Dragi români, respectaţi măsurile impuse de autorităţi. Vă asigur că împreună vom trece peste această perioadă grea”, a afirmat Iohannis.

Şeful statului a avut marţi o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

Sursa: www.agerpres.ro

Back to top button