MagazinOpiniiȘtirile 60m.RO

Se anulează pensiile speciale. Salariile bugetarilor scad cu 15%. Banii se duc la spitale.

Guvernul român a decis anularea privilegiilor așa-ziși-lor bugetari de lux. Se pregătește ordonanța de urgență prin care pensiile care nu se bazează pe principiul contributivității să fie anulate.

Soluția a fost adoptată pe fondul lipsurilor bugetare și a unui deficit colosal.

O altă decizie importantă este cea de reducere a salariilor bugetarilor cu 15%. Deși toate plățile spre investițiile publice au fost stopate în timp de criză, statul nu a colectat suficienți bani în ultima lună.

Decizia urmează a se aplica pe o perioadă determinată de timp, respectiv durata stării de urgență la care se adaugă 12 luni. În acest timp se estimează că economia națională va reveni la nivelul anterior crizei sanitare.

Principalul partid de opoziție, PSD, a agreat măsurile luate având în vedere contextul de criză actual.

Partidele politice au fost aspru criticate în aceste zile că cer românilor solidaritate dar ei nu o manifestă deloc.

Criza din spitale este una profundă. Medicii sunt trimiși pe front în picioarele goale și fără arme. Există spitale închise și sute de cadre medicale infectate.

O parte din parlamentarii PSD au decis să își doneze salariile din această lună pentru achiziția de echipamente medicale.

Așa este că nu vă vine să credeți? Pare prea bine ca să fie real? Aveți dreptate, tot ceea ce am scris mai sus este doar o poveste frumoasă, este povestea unei Românii condusă de altfel de oameni. În lumea reală ciocoii conduc țara, spitalele sunt părăsite, pensionarii de lux se tratează în afară…

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button