Știrile 60m.RO

Ce s-a întâmplat cu femeia care a pus un bilet pe mormântul părinților lui Vladimir Putin

O femeie din Rusia, Irina Țibaneva, a fost reținută la începutul săptămânii după ce a lăsat un bilet pe mormântul părinților lui Vladimir Putin. Femeia a scris în biletul respectiv ca cei care i-au dat viață lui Putin ”să-l ia la ei”.

Astfel, Irina Țibaneva a fost plasată în arest la domiciliu, de un tribunal din Sankt Petersburg fiind acuzată de profanare de morminte, relatează publicația rusească independentă Meduza. Potrivit legislației din Federația Rusă, pedeapsa maximă este de cinci ani de închisoare.

Ce scria în biletul scris de Irina Țibaneva

Femeia din Sankt Petersburg a fost la mormântul părinților lui Vladimir Putin și a lăsat un bilet: ”Părinții maniacului, luați-l la voi, a provocat atâta durere și necazuri, toată lumea se roagă pentru moartea lui. Moarte lui Putin, ați crescut un ciudat și un criminal.”

Însă, la scurt timp după ce aceasta a lăsat biletul la mormânt, un paznic a semnalat apariția acestuia și a contactat autoritățile. Polițiștii au reușit să o găsească pe Irina Țibaneva după ce au văzut imaginile de pe mai multe camere de supraveghere din cimitir.

Acesta nu este primul bilet lăsat la mormântul părinților lui Vladimir Putin. La finalul lunii septembrie, o activistă, Anastasia Filippova, a pus un mic afiș pe care scria: ”Dragi părinți! Fiul vostru se comportă prost! Lipsește de la orele de istorie, se ceartă cu colegii, amenință că aruncă în aer toată școala! Acționați!”

Judecătorul a plasat-o pe Țibaneva în arest la domiciliu până la 8 noiembrie 2022, interzicându-i să folosească internetul, telefonul și poșta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button