Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Moldova cumpără dezinfectant de la o rudă de a lui Igor Dodon.

Credeați că doar în România este posibil? În Republica Moldova statul cumpără produse pentru dezinfectare de la o rudă de a președintelui socialist Igor Dodon.

Nimic nu este imposibil sub masca stării de urgență, iar politicienii socialiști profită din plin de puținii bani strânși la bugetul de stat. Tranzacții de zeci de milioane de euro se încheie acum fără a fi respectate procedurile de achiziție publică.

Ziarul de Gardă a constatat că dezinfectanți fabricați de „Chemix Grupp” sunt utilizați în majoritatea instituțiilor medicale de la noi, la fel ca și în ultimii ani. Acestea au ajuns în spitale fiind propuse de câțiva agenți economici locali, alții decât cei care le-au produs. 

Produsele fabricate de „Chemix Grupp” au fost și printre principalii beneficiarii ai licitației pentru achiziționarea centralizată de dezinfectanți pentru toate spitalele din țară pentru anul 2020, rezultatele căreia nu au fost încă puse în practică. Produsele fabricate de „Chemix Grupp” au obținut 6,043 de milioane de lei din cei 22,5 milioane de lei destinați pentru achiziția dezinfectanților, aproximativ 27% din suma totală.

sursa: www.timpul.md

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button