Știrile 60m.RO

Fără o gestionare corectă a crizei, „întregul proiect european își va pierde rațiunea de a fi”

În plină criză globală, premierul Italiei Giuseppe Conte transmite încă un mesaj puternic Uniunii Europene și îi cere „să nu comită greșeli tragice” în gestionarea pandemiei, avertizând că ”întregul proiect european își va pierde rațiunea de a fi”.

Potrivit Euronews, această declarație a fost făcută de Giuseppe Conte într-un interviu publicat sâmbătă de ziarul italian Il Sole 24 Ore.

În același interviu, Giuseppe Conte s-a arătat îngrijorat de viitorul economiei europene.

„Să lansăm un mare plan european de recuperare și reinvestire, care să sprijine întreaga economie europeană”, a fost îndemnul lui.

Conte a transmis un avertisment dur colegilor săi din Uniunea Europeană: „Trebuie să evităm să alegem astfel de tragici în Europa. Dacă Europa nu se dovedește a fi în sarcină, întregul proiect european riscă să-și piardă rațiunea de a fi în ochii proprii noștri cetățeni ”.

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, avertizează că în fața pandemiei Europa trebuie să adopte noi măsuri pentru a combate acest virus. 

Reamintim că premierul italian Giuseppe Conte nu acceptă ”proiectul pregătit” pentru summitul în sistem de videoconferinţă al Uniunii Europene consacrat găsirii unui răspuns economic comun la pandemia COVID-19, 

Italia doreşte ca Uniunea Europeană să se doteze cu ”instrumente financiare novatoare şi cu adevărat adaptate la un război”, a relatat agenţia italiană AGI, care citează colaboratori apropiaţi ai premierului Conte.

Blocajul creat de Conte nu este întâmplător. Președintele Consiliului de Miniștri de la Roma a susținut recent că Uniunea Europeană trebuie să utilizeze ”puterea de foc completă” a fondului său de salvare de 500 de miliarde de euro (534,10 miliarde de dolari) pentru a face față crizei economice care amenință Europa

Sursa: www.caleaeuropeana.ro

Back to top button