Știrile 60m.RO

A disimulat o achiziție ilegală printr-o firmă fantomă paravan și acum se dă de victimă. Cine se află în spate?

Cătălin Hideg recunoaște cu seninătate că în realitate beneficiarul contractului cu statul este o companie pe care o deține și că în realitate compania ce va vinde milioane de măști la prețuri de 10 ori mai mari decât ale pieții reprezintă doar un paravan.

Statul a impus condiții în ceea ce privește achizițiile publice: putem lua de la tine dacă ești firmă serioasă și îți plătește taxele la stat. Cătălin Hideg, mason asumat și abonat la banul public, spune că va renunța la contract dacă se mai pune presiune pe el.

El recunoaște că a comis o ilegalitate și în realitate beneficiarul contractului de achiziție este chiar el. Dar o spune cu seninătate, de parcă încălcarea legii sau disimularea unor fapte ilegale ar trebui să fie ceva normal.

Reamintim faptul că statul român a dat un contract, fără licitație publică, unei firme fantomă din Giurgiu. Această achiziția dubioasă a fost constatată de către ziariștii români. Peste 12 milioane de euro se acordau pentru mai puțin de 2 milioane de măști. Suma este una fabuloasă în condițiile în care cu acești bani poți construi 4 astfel de fabrici și să le ții deschise cel puțin un an.

sursa: www.adevarul.ro

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button