Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Un medic R. Moldova a murit din cauza COVID-19

În Republica Moldova coronavirusul face victime și în rândul medicilor. Este vorba de o angajată în vârstă de 79 de ani.

„Avem o știre nu plăcută deloc, îmi este dificil să vin cu această informație. Azi a decedat încă o pacientă. E o persoană care vine din sistemul de asistență medicală urgentă prespitalicească”, a declarat șefa de la Sănătate, Viorica Dumbrăveanu.

Pacienta a fost internată, pe 19 martie, la Spitalul Toma Ciorbă. Ulterior, starea de sănătate a acesteia s-a agravat, fiind transferată, pe 24 martie, la Spitalul Clinic Republican.

„Condoleanțe familiei, vreau să îmi exprim recunoștința nu doar pentru faptul că a fost pe prima linie, dar pentru faptul că a fost eroul sistemului de sănătate prin dedicație, până în ultimul moment a fost cea care a salvat vieți și a contribuit la îmbunătățirea sistemului de sănătate”, a adăugat Viorica Dumbrăveanu.

Amintim că medicii de peste Prut s-au revoltat pentru condițiile în care lucrează și au cerut să li se mărească salariile, să li se ofere echipamente de protecție.

Sursa: www.agora.md

Back to top button