OpiniiȘtirile 60m.RO

Dezastrul din spitale: peste 10% din cei infectați sunt medici.

Situația din România este cu totul atipică față de celelalte state ale lumii. Majoritatea celor infectați cu noul coronavirus au luat boala din interiorul sistemului medical.

Peste 10% din cei testați ca fiind pozitivi reprezintă cadre medicale. Acestea s-au îmbolnăvit datorită faptului că nu au folosit sau nu au avut mijloace de protecție, precum măști, halate și mănuși.

Autoritățile române au lansat în fals apeluri repetate către populație cu mesajul că masca nu ajută, ceea ce reprezintă un fals grosolan.

Mai multe spitale sunt închise la acest moment datorită infecției generale cu coronavirus. Nimic nu s-a schimbat după Colectiv, totul a rămas ca și atunci: un dezastru total.

Nu se îmbolnăvește lumea pe stradă dar cu siguranță o vizită la spital se poate duce în lumea celor drepți. Peste 50% din cazurile confirmate de coronavirus au contactat boala în interiorul spitalelor.

România este singura țară în care propagarea infecției s-a realizat prin intermediul spitalelor și nu datorită nerespectării de către populație a măsurilor de izolare.

Între timp ministrul sănătății a fost demis. Dar nu este suficient. Cangrana este în sistem și trebuie lucrat la acei oameni care îl conduc de 30 de ani.

Back to top button