InternaționalȘtirile 60m.RO

Trump: SUA nu este construită ca să fie închisă. În curând vom redeschide afacerile. Să închidem lumea e mai grav decât virusul.

Întoarcere totală în discursul lui Donald Trump.

Într-un briefing de presă, ce a durat aproximativ două ore, acesta a afirmat că SUA nu este construită ca să fie închisă.

Dacă ar fi să asculte sfaturile medicilor atunci ar trebui să închidă toată lumea, însă acest lucru ar crea probleme mai mari chiar decât virusul în sine.

Trump a sugerat în cadrul discursului că răspunsul la virus a fost exagerat la nivel global, că va fi mai grav decât acum și că durata până la soluționare va fi îndelungată.

Trump a vorbit de numărul de decese datorită gripei(peste 50 000) și din accidente de mașină, care depășește orice statistică. El a spus că dacă ar aplica aceleași principii ar trebui să interzică circulația cu autoturismele.

Trump a comparat numărul de morți datorită infectării cu incidența din alte cauze, precum accidentele rutiere și a concluzionat că răspândirea virusului nu a justificat măsurile de restricție economică luate.

În acest moment principala problemă a administrației americane este restartul economiei americane.

Specialiștii epidemiologi de la Casa Albă au afirmat că New York este sub asediu. 28% din teste au ieșit pozitive în timp ce rata globală este de doar 8%. Virusul a circulat prin metropola americană mai bine de câteva luni ca să se ajungă la o răspândire atât de generală. Acest lucru se datorează densității mari a populației și a interacțiunii specifice dintre oameni.

sursa: www.NYTimes.com

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button