Știrile 60m.RO

Avertisment OECD: Economia globală va avea nevoie de ani pentru a se reface.

Economia globală va avea nevoie de ani de zile pentru a se reface după pandemie, a avertizat Angel Gurría, secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), citat de BBC.

Gurría a declarat că şocul economic este deja mai mare decât criza financiară din 2008, a respins ideea unei recuperări rapide şi a apreciat că prognozele precedente care înjumătăţeau creşterea economică globală a acestui an, la 1,5% sunt mult prea optimiste.

În timp ce numărul pierderilor de locuri de muncă şi al falimentelor rămâne incert, Gurría a spus că ţările vor face faţă, în următorii ani, declinului economic.

El a spus că multe dintre cele mai mari economii ale lumii vor intra în recesiune în lunile următoare – definite drept două trimestre consecutive de declin economic.

Gurría a spus că incertitudinea economică creată de epidemie aafectează economiile într-o măsură mai mare decât după atacurile teroriste din 11 septembrie sau decât criza financiară din 2008.

Gurría a avertizat că deficitele mai mari şi datoriile împovărătoare vor afecta ţările puternic îndatorate în anii următori.

Secretarul general al OECD a negat afirmaţiile oficialilor din clubul G20 al naţiunilor bogate ale lumii, care vorbeau de o redresare în formă de „V” – cu o scădere bruscă şi puternică a activităţii economice urmată de o revenire rapidă a creşterii, spunîn că va fi, în cel mai bun caz, un ” U „cu cu baza foarte lungă. ”Putem evita să apară un „L”, dacă luăm astăzi deciziile corecte”.

Sursa: www.agerpres.ro

Back to top button