InternaționalȘtirile 60m.RO

COVID-19 închide porţile fabricilor. Volkswagen întrerupe activitatea de producţie

Producătorul auto german Volkswagen a anunţat, sâmbătă, că fabricile sale se vor închide pentru două săptămâni, iar în unele regiuni pentru trei săptămâni, pe fondul preocupărilor tot mai mari cu privire la răspândirea coronavirusului, relatează Reuters.

„Majoritatea fabricilor noastre se închid pentru două săptămâni, în unele regiuni pentru trei. Răspândirea virusului nu va fi oprit în câteva săptămâni de acum încolo”, a declarat Herbert Diess, CEO-ul Volkswagen Group, într-o postare pe LinkedIn.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Germania a crescut cu 2.705 într-o zi, până la 16.662.

Marţi, Volkswagen a spus că suspendă producţia în fabricile din Europa, în condiţiile în care pandemia afectează vânzările şi perturbă lanţurile de aprovizionare.

Producătorul de automobile, care deţine mărcile Audi, Bentley, Bugatti, Ducati, Lamborghini, Porsche, Seat şi Skoda, a mai spus că incertitudinile cu privire la evoluţia epidemiei de coronavirus a însemnat îl împiedică să facă previziuni pentru acest an.

Anul trecut, profitul operaţional al grupului Volkswagen a crescut cu 22%, la 16,9 miliarde de euro (18,5 miliarde de dolari), în urma majorării vânzărilor de SUV-uri şi a costurilor mai scăzute în scandalul manipulării emisiilor (Dieselgate). Grupul german sfidează astfel o piaţă auto care se confruntă cu probleme pe plan global şi care a determinat alţi producători auto importanţi, cum ar fi Renault şi Nissan, să raporteze pierderi.

Sursa: www.mediafax.ro

Back to top button