InternaționalPrima PaginăȘtirile 60m.RO

BCE oferă băncilor 109 miliarde de euro pentru a ajuta companiile să facă față crizei coronavirusului

Banca Centrală Europeană a oferit băncilor 109,1 miliarde de euro, sumă care face parte din prima ofertă de credite cu dobânzi reduse lansată de BCE pentru a ajuta companiile să facă față crizei de coronavirus, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Creditele vor fi oferinte cu o dobândă de minus 0.5%, ceea ce înseamnă că, în faptul, Banca Centrală Europeană va plăti băncile comerciale ca să accepte banii. Un număr de 110 bănci au luat parte la oferta de credite pentru 98 de zile lansată săptămâna aceasta de BCE.

Fondurile fac parte dintr-un pachet de măsuri dezvăluit săptămâna trecută de Banca Centrală Europeană, care include și o majorare a achizițiilor de obligaţiuni şi condiţii mai favorabile pentru programul de împrumuturi pe termen lung.

La 16 martie, comisarul pentru piață internă Thierry Breon a atenționat că Uniunea Europeană va intra în recesiune anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), economia europeană riscând o contractare de 2.5%.

„Evident, ne aşteptăm la o recesiune în timpul acestui an. Suntem în război cu virusul. Un război economic (…) Înainte de criză ne aşteptam la o creştere de 1,4% în UE, acum estimăm un impact negativ între 2% şi 2,5%”, a declarat Breton la postul de radio BFM.

Sursa: www.caleaeuropeana.ro

Back to top button