Magazin

Numărul real de cetățeni infectați este de până la 10 ori mai mare.

Pentru fiecare caz cunoscut de persoană infectată cu coronavirus alte 10 cazuri nu au fost detectate.

Această afirmație a fost făcută de specialiștii care urmăresc evoluția infestării cu noul virus.

Ei consideră că la fiecare caz cunoscut există între 5 și 10 cazuri de alte persoane infectate.

Statisticile arată o viteză de răspândire extraordinară, motiv pentru care acest virus este atât de periculos. O persoană infestată transmite boala în medie la cel puțin alte 2.2 persoane.

Rata de mortalitate este considerată destul de ridicată, de până la 3%. Cu toate acestea Coreea de Sud, țara ce a realizat cele mai multe teste a raportat sub 0.8% mortalitate. De ce? Pentru că în fapt o bună parte din cei infectați nu manifestă nici un fel de reacție și se simt normal.

Tocmai de aceea virusul este extrem de periculos: el se transmite cu ușurință dar nu toate persoanele prezintă urme ale infestării. Majoritatea oamenilor au virusul dar organismul se comportă foarte bine în lupta împotriva lui.

Dacă în România la momentul de față sunt descoperite 200 de persoane în realitate cel puțin 2000 sunt deja infectate. În fapt în România rata ar putea fi și mai mare deoarece sistemul medical românesc nu face testări în toate cazurile probabile.

În această seară președintele SUA a declarat că pregătește o campanie națională de testare: peste 2 milioane de teste pe săptămână vor fi realizate.

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că dacă ai luat virusul de la o persoană ce nu a manifestat probleme nu înseamnă că și în cazul tău va fi la fel.

sursa: www.NYTimes.com

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button