Prima PaginăȘtirile 60m.RO

AUR își încetează activitate electorală și politică și se implică în sprijinirea persoanelor aflate în vulnerabilitate

AUR își încetează activitate electorală și politică și lansează o invitație către toți simpatizanții alianței să-și păstreze calmul și să ofere sprijin comunității, oriunde s-ar afla.

În cadrul unei conferințe de presă, copreședintele A.U.R.,George Simion, a criticat industria pharma, acuzând-o că a finanțat mulți politicieni și mai ales miniștri ai sănătății. Acesta a mai susținut că dacă România ar fi avut capacități proprii de producție în domeniul medical, țara ar fi fost pregătită pentru a face față provocării reprezentate de noul coronavirus.

În aceeași conferință, vicepreședintele AUR – Mihai Rădulescu a prezentat un plan concret de măsuri pentru ca România să facă față crizei economice și medicale declanșată de virusul COVID – 19.

Acestea vizează rechemarea personalului medical aflat la pensie, pentru a suplini lipsa cadrelor medicale, implicarea masivă a medicilor de familie și demararea lucrărilor la 3 spitale modulare, câte unul în fiecare regiune istorică a României.

În opinia A.U.R., sunt necesare măsuri economice care să ajute firmele și angajații, nepregătiți de altfel pentru criza declanșată de coronavirus, să supraviețuiască acestei perioade dificile. Prin urmare, pentru următoarele 6-9 luni AUR propune un set de măsuri care să cuprindă:

  • reducerea și eliminarea TVA pentru medicamente, alimente și produse de strictă necesitate;
  • suspendarea temporară a contractelor de muncă în industriile cele mai afectate (turism, transport, restaurante, etc.);
  • suspendarea plăților taxelor salariale și a impozitelor pe venit pentru toate companiile care suferă o reducere a activității economice;
  • suspendarea plății utilităților, taxelor și impozitelor, precum și a ratelor pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu sau a celor aflate în carantină;
  • asigurarea lichidității pentru companiile cu capital românesc prin ajutoare financiare de stat.

Totodată, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, a recomandat un program dedicat relocării românilor din diaspora care se întorc sau vor dori să se reîntoarcă în țară și de angajare a lor în lucrări de infrastructură și de reindustrializare a României pentru a contribui la refacerea economică după depășirea perioadei de criză declanșate de coronavirus.

„Fac un apel la Guvernul României. Am văzut în aceste zile că totuși avem granițe. Guvernul dacă este suveran, trebuie să aibă grijă de cetățenii români care trăiesc peste hotare. Suntem alături de românii din Italia. Ne punem la dispoziția românilor care au nevoie de ajutor. Ne punem la dispoziția persoanelor aflate în vulnerabilitate. Este important să ne ajutăm unii pe alții, români pe români. Acest sistem care a eșuat în toate felurile în ultimii 30 ani nu o să facă față. Trebuie să ne implicăm și să ne sprijinim unii pe alții. Este un moment pentru solidaritate și pentru unire”, a concluzionat  George Simion.


De asemenea, voluntarii A.U.R. se pun la dispoziția persoanelor care au nevoie de ajutor, aflate în vulnerabiltate. 

Back to top button