Știrile 60m.RO

Un cercetător rus care pretinde că dacii se trag din slavi a primit interdicție de intrare în România

Autoritățile române i-au interzis intrarea în România lui A.I.Umnov-Denisov, cercetător rus, care venise să țină o conferință despre descendența slavă a dacilor. Acesta a fost trimis înapoi în Rusia de pe Aeroportul Otopeni, potrivit unei postări pe Facebook a ambasadei ruse la București. El venise în România pentru a-și prezenta tezele pan-slaviste, care susțin că limba română nu are nici o legătură cu limba latină, relatează G4Media.

ceste teze sunt utilizate în mod constant de propaganda oficială rusă pentru a slăbi legătura dintre România și Occident.

A.I.Umnov-Denisov urma să țină o prelegere pe tema „Triburile dacilor: cine și de unde sunt” la Centrul Rus de Știință și Cultură, centru deschis în urma unui acord semnat în 2013 de fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, în timpul guvernului Ponta.

Mai mult, cercetătorul rus urma să țină prelegeri și la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București și Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanța, potrivit postării ambasadei Rusiei la București.

Tezele lui A.I.Umnov-Denisov sunt deja preluate în România de diferite site-uri care promovează propaganda rusă anti-occidentală.

Sursa: www.digi24.ro

Back to top button