Știrile 60m.RO

Românul care a pedalat peste 34.000 de km are o nouă țintă. Radu Păltineanu va traversa Groenlanda pe schiuri

Radu Păltineanu este românul care a traversat de unul singur cele două continente americane pedalat 34.554 de kilometri, la care se adaugă alţi 4.100 de kilometri navigaţi pe fluviul Amazon.

Acesta susține că şi-a propus pentru acest an traversarea Groenlandei pe schiuri, de această dată avându-l ca partener pe Aurel Sălăşan, un cunoscut alpinist. Cei doi vor pleca din aşezare Kangerlussuaq, pentru a ajunge la Tasilaq, distanţa fiind de circa 600 de kilometri, iar traseul va dura o lună.

Românul motivează alegerea făcută și totodată trage un semnal de alarmă cu privire la încălzirea globală.

Încălzirea globală duce la un ritm alarmant de topire a gheţarilor, iar acest fenomen este, poate, cel mai vizibil în Groenlanda. Cercetătorii preconizează că până la sfârşitul acestui secol Groenlanda va pierde 4,5% din masa actuală de gheaţă, acest fenomen schimbând uşor şi irevocabil faţa acestui loc izolat de pe Terra. Tocmai de asta ne dorim în acest moment să explorăm a doua calotă glaciară a Terrei, un loc încă puţin atins de om, trăgând în acelaşi timp un semnal de alarmă cu privire la activităţile nocive care accelerează ritmul încălzirii globale şi duce la dispariţia gheţarilor“, spune acesta, conform adevarul.ro.

Radu Păltineanu dezvăluie și următoarea aventură după Groenlanda.

Este doar un prim pas spre ceva şi mai cutezător, spre Antarctica şi tocmai de aia, ne-am dori ca să ne raliem câţi mai mulţi oameni/branduri faine, care să creadă în acest demers“, a mai adăugat românul.

Sursa: www.mediafax.ro

Back to top button