Economie

Producătorul de vin Purcari Wineries cumpără 76% din acţiunile Cramei Angel’s Estate din Bulgaria

Producătorul de vin Purcari Wineries PLC a semnat contractul de achiziţie a pachetului majoritar de 76% din acţiunile Cramei Angel’s Estate din Bulgaria, lângă Stara Zagora.

”Purcari Wineries PLC a anunţat semnarea contractului de achiziţie a pachetului majoritar de 76% din acţiunile Cramei Angel’s Estate din Bulgaria. Angel’s Estate este o cramă cu ciclu complet de producere lângă Stara Zagora, în una din cele mai proeminente regiuni vinicole din Bulgaria, Thracian Lowlands”, transmite compania.

Crama deţine circa 100 ha de podgorii proprii, iar capacitatea anuală de producere depăşeşte un milion de sticle, producând unele dintre cele mai cunoscute branduri de vin în Bulgaria, inclusiv Angel şi Stallion.

Ca parte a tranzacţiei, acţionarii actuali ai Angel’s Estate vor păstra 24% din acţiunile Cramei şi vor continua să contribuie la dezvoltarea afacerii.

Finalizarea tranzacţiei este planificată în termen de până la două săptămâni de la semnarea contractului de achiziţie al acţiunilor.

„Achiziţia Angel’s Estate este un pas înainte spre realizarea viziunii noastre de a deveni campionul vinicol incontestabil în Europa Centrala şi de Est, acţionând ca un consolidator al acestei industrii fragmentate. Adăugăm la Grupul nostru o nouă geografie şi vedem aceasta ca pe un mare privilegiu să construim pe tradiţiile vinicole milenare ale Bulgariei, inclusiv prin extinderea activităţilor de export existente ale Angel’s Estate. Anticipăm sinergii puternice de la venirea Angel’s Estate în familia extinsă Purcari şi vom munci în a valorifica la maxim potenţialul acestei afaceri în gestiunea noastră”, spune Eugen Comendant, director Operaţional al Purcari Wineries PLC.

Wineries PLC Purcari Wineries Public Company Limited (cu brandurile: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar şi Domeniile Cuza) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri şi brandy din regiunea Europei Centrale şi de Est. Grupul gestionează aproximativ 1.350 de hectare de podgorii şi operează cinci platforme de producţie în România şi Moldova. Purcari Wineries este lider pe segmentul vinurilor Premium din România, cu o cotă de 30% şi cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 40 de ţări. Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul WINE. Grupul este condus de Victor Bostan, un veteran cu peste 30 de ani de experienţă în domeniul vinicol şi este susţinut de investitori instituţionali de top precum: Conseq, East Capital, Franklin Templeton, Fiera Capital, Horizon Capital şi Norges Bank.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button