Știrile 60m.RO

Controale la chioșcurile școlare. Sute de kilograme de produse nerecomandate elevilor, retrase

În perioada 19 – 21 februarie au avut loc mai multe controale în chioşcurile din şcolile din Capitală, fiind retrase 605 de kilograme şi 822 de litri de produse nerecomandate copiilor, anunţă, miercuri, Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

În total, au avut loc 49 de acţiuni de control la diferiţi operatori economici care desfăşoară activitate de comercializare produse alimentare în chioşcurile şi cantinele din incinta şcolilor generale şi liceelor din Municipiul Bucureşti.

„Față de abaterile constatate au fost aplicate un număr de 42 amenzi contravenționale în valoare de 333.000 de lei și un număr de 12 avertismente. S-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a cantității de 605 kg/11926lei și 822 litri /7465lei produse alimentare nerecomandate preșcolarilor și școlarilor, produse alimentare expuse la vânzare fără respectarea condițiilor de păstrare, nesigure sau cu dată durabilității minimale depășită, iar pentru patru din unitățile verificate s-a dispus oprirea temporară a prestării de servicii”, conform sursei citate de Mediafax.

Sursa: www.mediafax.ro

Back to top button