PoliticăȘtirile 60m.RO

Iohannis cu aroganța înfrântă de PSD: Orban nu mai este premier.

Președintele Klaus Iohannis a fost adus cu picioarele pe pământ de către PSD și Curtea Constituțională.

Folosindu-se de valul de neîncredere al românilor la adresa PSD președintele a considerat că de acum încolo poate face orice își dorește el, nu și românii: inclusiv să dea ordonanțe de urgență pe justiție.

În acest sens a încercat să folosească neconstituțional funcția publică și s-a băgat în luptele dintre partide, uitând de rolul său de mediator. De fapt scopul a fost unul clar: plin de aroganță a încercat să creeze condițiile favorabile alegerilor anticipate.

Acestea ar fi ajutat cu siguranță PNL, partid care era pe val. Însă ce este val ca și valul trece și atunci partidul a dorit să își asigure cât mai multe mandate de parlamentar.

Dar iată că aroganța PNL, a lui Orban și lui Iohannis a costat puncte de imagine. Președintele a depășit cadrul legal constituțional și a fost aspru sancționat.

Acum Ludovic Orban nu mai este premier, nici măcar interimar. Președintele este obligat să desemneze o altă persoană, vom vedea pe cine. Miercuri Klaus Iohannis va desemna noul premier al României. Nu se știe încă cine este.

sursa: www.mediafax.ro

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button