InternaționalPrima PaginăȘtirile 60m.RO

Coronavirus: Lumea nu este pregătită pentru o pandemie globală.

A început în China la sfârșitul lui 2019. În ianuarie 2020 China a luat deja măsuri de carantină extrem de dure.

Peste o mie de morți au fost declarați oficial până la moment, însă cifrele reale nu le vom ști probabil niciodată.

Virusul a trecut deja granițele și acest lucru este cert. În momentul de față focare importante se regăsesc în Coreea de Sud, Iran și mai nou în Italia.

Acest lucru în ciuda măsurilor draconice luate. Toți cei infectați până la acest moment au o singură legătură: China. Însă noua legătură ar putea fi țările mai sus menționate.

În Iran există oficial 12 morți. În Italia există oficial 6 morți. Pare puțin, dar sunt primele decese iar în China între acest număr și 1000 s-au scurs doar 2 luni.

În Italia 10 localități au intrat în carantină cu peste 50 000 de cetățeni sub o strictă supraveghere. Astăzi numărul celor infectați a ajuns la 219. Ieri erau doar 152. În afara celor 6 morți alte 26 de persoane se află în stare extrem de gravă. Poliția și armata din Italia se asigură că doar cei cu permisiune specială mai părăsesc localitățile în carantină.

În Iran 61 de persoane au fost depistate pozitiv. În 14 provincii școlile, universitățile și centrele culturale au fost închise. Experții spun că statistic numărul celor infectați este cu mult mai mare: peste 600. Pakistan, Turcia, Kuweit și Irak au închis temporar granițele cu Iran.

Coreea de Sud a raportat peste 800 de cazuri. Peste 7 persoane au decedat.

Samsung a închis în weekend o linie de producție după ce un angajat a fost testat pozitiv. LG a luat o măsură similară.

Afganistan a raportat primul caz la granița cu Iran. A fost instituită starea de carantină.

OMS a declarat că lumea nu este pregătită pentru o pandemie. Rămâne să vedem ce ne va oferi viitorul.

sursa: NYTimes.com

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button