InternaționalȘtirile 60m.RO

Carnavalul de la Veneția, anulat din cauza temerii de răspândire a coronavirusului

Carnavalul de la Veneția este nevoit să își închidă porțile! Regiunea Veneto din Italia a fost amenințată grav de către coronavirus. S-au înregistrat 25 de cazuri de îmbolnăvire din cauza virusului.

Când se va închide festivalul și ce alte instituții vor fi rămâne în aceeași situație

Carnavalul de la Veneția își va închide porțile, duminică la miezul nopții. Mai multe școli și universități din regiune vor rămâne închise din cauza coronavirusului. În aceeași situație se află și muzeele și târgurile. Virusul ucigaș deja a fost depistat la 25 de persoane din Italia.

„Evenimentele aflate în desfăşurare vor decurge conform programului, dar, din această seară, este prevăzută închiderea Carnavalului de la Veneţia şi a tuturor manifestaţiilor, inclusiv cele sportive, până la 1 martie inclusiv”, a anunţat guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia.

Carnavalul de la Veneţia atrage în fiecare an trei milioane de turişti. Festivităţile erau programate până pe 25 decembrie.

Ce decizii au luat celelalte orașe din Italia

Decizia de închidere a Carnavalului vine după ce au fost confirmate 25 de cazuri în regiunea Veneto, dintre care două chiar în Veneţia.

Anterior, primarul oraşului Milano a luat şi el decizia de închidere a cursurilor în şcoli şi universităţi pentru o săptămână.

Autoritățile din România în alertă maximă

România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre țara noastră și Italia, avertizează Ministerul Sănătății.

Românii care se întorc în țară din Italia, din zonele unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus, vor sta în carantină 14 zile, a anunță Ministerul Sănătății, prin intermediul unui comunicat de presă.

”Până în prezent, nu sunt raportate de către autoritățile italiene cazuri de cetățeni români simptomatici cu noul coronavirus.

În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele 2 țări.

Sursa: www.capital.ro

Back to top button