Prima PaginăȘtirile 60m.RO

Comoară fabuloasă găsită într-o pădure din Buzău. Cei care au descoperi-o vor primi

O comoară găsită îngropată într-o pădure din Buzău a ajuns acum la Muzeul Județean. Sunt peste 2.500 de monede, vechi de 400 de ani. Cei care le-au găsit urmează să primească o recompensă de 30% din valoarea comorii, după ce aceasta va fi stabilită de experți.

Potrivit directorului Muzeului Judeţean Buzău, Daniel Costache, un grup de 7 căutători de comori ce deţin detectoare de metale au predat Direcţiei de Cultură un vas ceramic în care se aflau 2.517 monede medievale pe care grupul respectiv le-a descoperit în pădure, în localitatea Spătaru, şi pe care apoi le-au predat autorităţilor, conform legii.

Tezaur fabulos descoperit la Buzău, cu detectorul de metale

„Este vorba despre un tezaur descoperit de un grup care acţiona cu detectoare de metale, predate conform legii Direcţiei de Cultură şi apoi predate Muzeului Judeţean, este vorba despre un tezaur monetar ce se compune din peste 2.500 de piese, au fost descoperite într-un recipient ceramic, colegii mei sunt la afaţa locului pentru a afla condiţiile descoperirii. Nu e primul tezaur pe care îl primim ca urmare a acţiunii întreprinse de căutătorii de comori, dar până acum acesta este cel mai numeros”, a declarat Daniel Costache, citat de news.ro.

Tezaurul urmează a fi restaurat întrucât monedele sunt într o stare avansată de degradare, după care se va găsi o modalitate de a fi arătate publicului în cadrul unor expoziţii.

Sursa: www.observator.tv

Back to top button