Știrile 60m.RO

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu președinții Consiliului European și Comisiei Europene

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri dimineaţa, o întâlnire cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după ce lucrările reuniunii extraordinare a Consiliului European pe tema bugetului multianual al UE pentru perioada 2021-2027 au fost întrerupte, relatează trimisul special la Bruxelles al agenției Agerpres.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a întrerupt, joi seara, summitul, pentru a avea negocieri bilaterale cu toţi şefii de stat sau de guvern prezenţi la reuniune, în încercarea de a ajunge la un acord cu privire la viitorul buget al UE.

Lucrările reuniunii extraordinare a Consiliului European urmează să fie reluate vineri, preşedintele Consiliului European fiind aşteptat să înainteze liderilor o nouă propunere cu privire la bugetul multianual al UE.

Summitul extraordinar al Consiliului European a început joi după-amiaza şi a fost întrerupt după patru ore de discuţii.

Şeful statului s-a declarat sceptic cu privire la un acord privind bugetul multianual al UE în aceste zile. „Îmi permit să fiu sceptic în această privinţă. Şansele de reuşită le evaluez undeva la 50-50”, a adăugat el.

Sursa: www.digi24.ro

Back to top button