PoliticăPrima PaginăȘtirile 60m.RO

Execuție nemțească în Ilfov: Marian Petrache pierde lupta cu Thuma Hubert.

Președintele Klaus Iohannis a reușit să își impună candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Ilfov.

Astfel că Thuma Hubert va fi candidatul PNL, adică candidatul cu cele mai mari șanse, pentru preluarea acestui post.

20.02.2020. Otopeni. Părea a fi o seară liniștită, o ședință de lucru a liberalilor din Ilfov. Hubert și Petrache s-au întâlnit în fața principalilor decidenți pentru a stabili cine va fi candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Ilfov. Această funcție este una dătătoare de putere, din moment ce zeci de milioane de euro de împart de acolo administrațiilor locale.

De 4 ani Marian Petrache a plasat la greu bani pentru investiții în Ilfov, s-a comportat ca un politician care mai are multe de spus. Dar iată că munca politică de ani se întoarce în doar câteva luni prin jocuri de culise.

Astfel că majoritatea celor prezenți au ales ca Hubert să fie candidatul mult dorit. Pe chipul lui Petrache nu s-a putut citi deloc fericirea: a fiert pur și simplu. S-a simțit trădat: fiecare dintre votanția a beneficiat puternic de susținerea lui.

Lui Petrache i s-a aruncat marmota cu postul de parlamentar, un post complet irelevant față de funcția de președinte județean în cel mai bogat județ din România.

Mai mult decât atât, până în toamnă mai sunt multe jocuri politice de făcut iar aglomerația este mare pe aceaste poziții. Cel mai probabil că asistăm la o execuție în pași iar Petrache nu va fi nici aproape de a prinde un asemenea post.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button