PoliticăPrima PaginăȘtirile 60m.RO

Klaus Iohannis a semnat decretele pentru numirile noilor șefi ai DNA, DIICOT și ÎCCJ

Președintele Klaus Iohannis, a semnat, joi, decretele pentru numirile șefilor marilor parchete de justiție din România: Înalta Curte de Casație și Justiție, DNA și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Astfel, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis a semnat decretele pentru numirea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a Gabrielei Scutea, pe o perioadă de 3 ani. 

De asemenea, şeful statului a semnat decretele pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a lui Crin-Nicu Bologa, pe o perioadă de 3 ani şi pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a Elenei-Giorgiana Hosu, pe o perioadă de 3 ani.

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ pentru Gabriela Scutea şi Giorgiana Elena Hosu, propuse la conducerea Parchetului General, respectiv în funcţia de procuror-şef al DIICOT.

În schimb, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat pozitiv numirea lui Crin Nicu Bologa în funcţia de procuror-şef al DNA.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Back to top button