Știrile 60m.RO

Aeroportul și orașul Otopeni acuzate de poluarea din Nordul Bucureștiului. Există o cauză penală.

Situația pare foarte complicată.

De câțiva ani apele Lacului Balta Pasărea sunt poluate. Un miros îngrozitor cuprinde periodic localitățile Otopeni, Pipera, Ștefănești, Tunari, Corbeanca și Balotești.

De foate multe ori apele au căpătat o culoare verzuie și sute de pești morți au ieșit la suprafață. Situația devenise de nesuportat.

Dar iată că adevărul iese la iveala. Un cetățean al comunei Tunari, domnul Adrian Paraschiv, a postat pe o comunitate de pe o platformă cunoscută de socializare un răspuns primit de la Apele Române pe această temă. Ce ne-a fost dat să citim depășește orice limită.

Iată de aici puteți descărca documentul.

În primul rând știm sigur că în anul 2019 în primele luni s-a făcut o plângere penală în acest sens. A trecut mai bine de un an și procurorul de caz nu a reușit să finalizeze ceva extrem de grav dar și ușor de observat: că apele din Ilfov sunt poluate.

Se pare că aeroportul Otopeni devarsă direct în Lacul Balta Pasărea apele pluviale încărcate cu substanțe chimice pentru degivrare împreună cu altele. Există o autorizație emisă de apele române și de mediu, dar condițiile ei nu sunt respectate, adică aeroportul Otopeni funcționează practic fără de autorizație.

Ca și măsură s-a dispus montarea unor filtre formate din saci de nisip pentru ameliorarea situației. Asta dacă vreun specialist a auzit până acum de un sistem așa complicat pentru epurarea apelor încărcate cu substanțe chimice. În imediata apropiere a canalului deversor situație este cumplită și miroase îngrozitor. Dar apele române spune că totul este în regulă că de, au autorizație, deși ea nu este respectată.

Însă nu doar aeroportul Otopeni poartă vina. Se pare că orașul Otopeni deversă ape menajere netratate direct în canalele de desecare și de acolo ele ajung în Tunari, Ștefănești și mai la vale.

Deși există în curs o cercetare penală poluatorii nu s-au oprit și ei continuă să facă același lucru.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button