Știrile 60m.RO

Câte ore trebuie să dormim în fiecare noapte

Asociația Americană de Cardiologie da răspunsul întrebării care framanata majoritatea persoanelor : câte ore de somn avem nevoie în timpul nopții pentru a fi odihniți și sănătoși? Nu numai somnul insuficient, dar și somnul prelungit poate avea efecte adverse pentru organism.

După un studiu la care au participat 2000 de persoane , cercetătorii au stabilit că intervalul ideal pentru relaxarea organismului este între 6 și 8 ore. Cei care dorm mai puțin de 6 ore, dar și cei care depășesc în mod constant 8 ore, au un risc mai ridicat de a dezvolta plăci (depozite de grăsime) în artera carotidă și, ca urmare, sunt mai expuși unui infarct sau altor afecțiuni cardiovasculare. „Mesajul nostru e să dormiți bine, dar nu foarte bine”, a declarat autorul studiului, Evangelos Oikonomou.

Totuși, cei care dorm mai puțin de 6 ore pe noapte sunt mai expuși, crescandu-și cu 54 la sută șansele de a-și deteriora vasele de sânge, comparativ cu „doar” 39 la sută în cazul celor care dorm prea mult, adică peste 8 ore pe noapte.

Sursa foto: istyle.ro

Back to top button