Știrile 60m.RO

16 angajaţi ai Spitalul Bagdasar Arseni au COVID-19. Oficiali: „Nu putem vorbi despre un focar de infecţie”

Un număr de 16 angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” au COVID-19, între care un medic şi şase asistente, însă „nu putem vorbi despre un focar de infecţie”, precizează oficialii instituţiei medicale, într-un comunicat transmis MEDIAFAX.

La spitalul Bagdasar Arseni din Capitală  sunt 16 cazuri de Covid-19 confirmate. Conducerea unităţii sanitare îţi spune că nu se poate vorbi despre un focar de infecţie la nivelul întregului spital.

Este vorba despre 16 colegi între care un medic şi 6 asistente de pe Chirurgie. Cu toţii au fost asimptomatici”.

Asimptomatici au fost şi 3 pacienţi depistaţi pozitiv pentru virusul SARS COV 2, însă nu de la primul test.

Cei trei pacienţi au fost depistaţi pozitiv la cea de-a doua testare, întrucât la prima au ieşit negativ, altfel ar fi fost trimişi la un spital suport Covid. Asa cum ştiţi, este posibil ca testul RT PCR pe care noi îl facem la institute specializate pentru toţi pacienţii care necesită internare la Bagdasar, să nu depisteze virusul dacă pacientul este în primele câteva zile de la contaminare”, te anunţă conducerea spitalului.

Trebuie să ştii că deocamdată nu se mai fac internări pe secţia de chirurgie generală, care a fost deja decontaminată. Specialiştii din spital au făcut o celulă de criză şi au reuşit să stabilească o listă cu toţi cei care au intrat în contact cu pacienţii şi personalul depistat pozitiv.

Bagdasar Arseni este una dintre cele mai  importante unităţi sanitare de urgenţă din Capitală, cu o capacitate de peste 550 de paturi de spitalizare continuă. Este în acelaşi timp cea mai mare Clinică de Neurochirurgie din România.

Sursa: www.mediafax.ro

  • Efectivele de porcine din exploatatiile agricole s-au redus in 2023 cu aproape 14% fata de 2020
    Efectivele de caprine si pasari ale Romaniei au crescut in 2023 cu 1,6%, respectiv cu 0,2%, comparativ cu Recensamantul General Agricol 2020, in timp ce efectivele de porcine s-au redus destul de mult, cu 13,8%, cele de bovine cu 3% si ovinele cu 2,6%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Daca in 2020 efectivele de porcine detinute de exploatatiile agricole erau de 3,577 milioane de capete, in 2023 numarul lor scazuse la 3,084 milioane de capete. Ovinele au ajuns la 9,483 milioane anul trecut, de la 9,740 milioane in 2020, iar bovinele la 1,742 milioane, de la 1,795 milioane. …
  • Anchete în dosarul Mineriadei: Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu
    O echipă de procurori de la Parchetul General se va deplasa miercuri, în jurul orei 14:00, la locuința fostului președinte Ion Iliescu, pentru a-l audia în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Procedura este una specială, având în vedere starea de sănătate a fostului președinte, care la vârsta de 95 de ani nu se poate deplasa la sediul Parchetului. În cadrul aceleiași anchete, fostul premier Petre Roman s-a prezentat miercuri dimineață la Parchetul General. Procurorii i-au adus la cunoștință faptul că are calitatea de inculpat și este acuzat de infracțiuni contra umanității. De asemenea, Gelu-Voican Voiculescu, un alt nume implicat în …
  • Ceaușescu a urlat la Petre Roman: Criminalilor!
    Fostul premier Petre Roman s-a prezentat miercuri dimineață la Parchetul General în dosarul Mineriadei din iunie 1990, în care este acuzat de săvârșirea de infracțiuni contra umanității. Potrivit unor surse judiciare, Petre Roman a fost chemat la Parchet pentru a i se aduce la cunoștință faptul că are calitatea de inculpat. Pentru același motiv a fost citat la Parchetul General și Gelu-Voican Voiculescu. ”Această învinuire este profund nedreaptă. Ce interes aveam eu, mai mult, cum aș fi putut eu, profesor, cercetător, trecut prin baricada de la Inter, unde au fost 39 de tineri, camarazi de-ai mei, uciși de gloanțele trase la ordinul …
  • Prețul Rovignetei mai mare. Pensiile rămân mici
    România continuă să apese pe umerii cetățenilor săi, în special pe cei ai pensionarilor. În timp ce prețul rovignetei a crescut, pensiile rămân la un nivel care abia permite supraviețuirea. Pentru mulți bătrâni, un autoturism vechi este singurul mijloc prin care pot ajunge la un medic sau pot face cumpărături esențiale, dar costurile tot mai mari îi împing către izolare. Mașina devine un lux, iar taxele tot mai mari transformă orice deplasare într-un efort financiar. În timp ce autoritățile măresc prețurile și taxele, nivelul de trai al pensionarilor scade constant. Promisiunile despre majorări de pensii se pierd în declarații politice, …
  • Călin Georgescu: Ursula von der Leyen a fost implicată în anularea alegerilor din România
    Călin Georgescu acuză că România se află într-o stare de război după anulare alegerilor. Georgescu spune, în presa din străinătate, că oamenii ies zilnic să protesteze. Într-un interviu acordat jurnalistului american Alex Jones, Georgescu acuză că Ursula von der Leyen e implicată în anularea alegerilor din România. „Da. Bineînțeles, nu am nimic de-a face cu Rusia. Nu cunosc niciun rus, doar câțiva care sunt oameni de știință. Nu am nimic de-a face cu politicienii din Rusia. Nu știu pe nimeni acolo. Bineînțeles, totul a fost demonstrat deja cu privire la aceste aspecte. Ideea este că ei (politicienii români – n.r.) sunt în alertă, …
  • România are taxe pe muncă aproape duble față de SUA
    Sistemul fiscal din România sufocă piața muncii printr-o povară aproape dublă față de cea din Statele Unite. Angajatorii și angajații din România contribuie cu aproape 42% din salariul brut către stat, în timp ce în SUA această povară fiscală totală rar depășește 20%. Diferența este uriașă și explică, în parte, de ce economia românească se confruntă cu dificultăți în atragerea și păstrarea forței de muncă. În România, pentru fiecare 1.000 de lei brut câștigați, angajatul primește „în mână” aproximativ 600 de lei, restul fiind reținut pentru contribuții sociale, sănătate și impozit pe venit. În contrast, în SUA, sistemul fiscal permite …
  • „Cazul românesc”: invazie culturală, explozie a cheltuielilor militare și dispariția democrației
    Ceea ce se întâmplă în România este un studiu de caz: o invazie culturală cuplată cu o elită politică captivă, care este în acord cu interesele străine dornice să transforme țara într-o rampă de lansare pentru o potențială extindere a conflictului dintre Rusia și Ucraina, scrie Victor Gaetan pe siteul Fides, agentia pontificala a Vaticanului  Cu 48 de ore înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale din 8 decembrie din România, guvernul în funcție a anunțat anularea votului. Diaspora țării – aproximativ 8 milioane de oameni care trăiesc în străinătate – începuse deja să voteze.Președintele în exercițiu, Klaus Iohannis, a făcut …
  • Ordonanța de urgență pregatită de Sistem: noi reguli cu privire la alegerile prezidentiale
    Ordonanța de urgență pregătită de Guvern vine cu noi modificări în ceea ce privește alegerile prezidențiale din 2025. Potrivit OUG, primul tur va avea loc în 4 mai și al doilea tur pe data de  18 mai. Tot în OUG se explică modalitatea prin care se poate amenda platforma TikTok. Guvernul se pregătește să publice Ordonanța de urgență referitoare la organizarea alegerilor prezidențiale din luna mai. Conform acestei OUG, primul tur al votului va avea loc pe 4 mai, iar al doilea tur pe 18 mai. În diaspora, secțiile de votare vor fi deschise pe parcursul a trei zile. De asemenea, Ordonanța stabilește condițiile …
  • Marius Lulea: Trebuie crescută limita de impozit pe venit până la 5 milioane de euro
    Marius Lulea, prim-vicepreședintele AUR, propune o reformă fiscală care să simplifice taxarea și să sprijine mediul de afaceri din România. El sugerează ca limita pentru impozitul pe venit să fie crescută până la 5 milioane de euro, cu o taxă fixă de aproximativ 2% pe venit. „Firmele mici și mijlocii nu trebuie sufocate de un sistem fiscal greoi. Dacă impozitarea ar fi simplă și predictibilă, multe companii ar rămâne în țară și ar contribui la economia națională, în loc să caute soluții de evaziune fiscală sau să-și mute afacerile peste granițe,” a declarat Lulea. El a criticat dur actuala guvernare …
  • Nu se construiesc creșe și grădinițe în România. Copiii sunt abandonați, dar se dau pensii speciale
    România este o țară în care prioritățile guvernanților sunt total inversate. În timp ce pensiile speciale înghit sume colosale din bugetul public, creșele și grădinițele, esențiale pentru viitorul copiilor, rămân doar pe hârtie. Situația este dramatică: părinții nu găsesc locuri în creșe, iar statul pare complet nepăsător față de această criză. Deși bani există, aceștia nu ajung la infrastructura de educație timpurie. În loc să fie investiți în construirea de creșe și grădinițe, fondurile publice sunt risipite sau, mai grav, furate. Copiii mici, cei care ar trebui să fie prioritatea unei societăți sănătoase, sunt abandonați în fața indiferenței și corupției. …
  • Ilfov: 70% dintre case fără apă și canalizare. Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean, acuzat de incompetență și interese personale
    În județul Ilfov, o realitate alarmantă persistă: 70% dintre gospodării nu au acces la rețele de apă și canalizare, locuitorii fiind nevoiți să utilizeze fose septice, care generează disconfort și probleme de mediu. Această situație ridică semne de întrebare cu privire la eficiența administrației județene, condusă de președintele Consiliului Județean, Hubert Thuma. Criticii îl acuză pe Thuma de incompetență și lipsă de profesionalism, susținând că, în loc să prioritizeze dezvoltarea infrastructurii esențiale pentru cetățeni, acesta urmărește interese personale și de grup. Deși în mandatul său au fost anunțate investiții semnificative, precum cele 36 de milioane de euro destinate infrastructurii educaționale …
  • Mihai Eminescu: vocea națiunii împotriva corupției și trădării
    Mihai Eminescu, poetul nostru național, nu a fost doar un geniu literar, ci și un critic neobosit al corupției și decadenței politice din România. Prin articolele sale din publicații precum Timpul, Eminescu a dezvăluit fără rezerve problemele profunde ale clasei politice din vremea sa, iar multe dintre afirmațiile sale sunt la fel de actuale astăzi. „Patriotismul nu este iubirea țărânei, ci iubirea trecutului.” Această frază emblematică subliniază respectul lui Eminescu pentru istoria și identitatea națională, pe care le vedea amenințate de superficialitatea conducătorilor. Poetul credea cu tărie în rolul trecutului ca fundament al unei națiuni puternice și unite. În prezent, …
  • AUR și POT au semnat pentru demiterea lui Iohannis. SOS și USR încă se mai gândesc.
    România traversează o criză constituțională fără precedent, iar gestul AUR și POT de a iniția procedura de demitere a președintelui Klaus Iohannis este un act de normalitate democratică. Pe 21 decembrie, mandatul acestuia a încetat de drept, dar în urma unei decizii controversate a CCR, acesta continuă să rămână în funcție, alimentând sentimentul de nelegitimitate în rândul cetățenilor. Din păcate, partidele SOS și USR, care se autoproclamă ca alternative politice, preferă să rămână în zona de confort. Diana Șoșoacă, liderul SOS, este cunoscută pentru discursurile vehemente despre dreptate și suveranitate, dar refuzul de a sprijini demersul de demitere ridică serioase …
  • Cornel Nistorescu: Cătălin Predoiu s-a transformat într-un miliţian furios; PNL o ia prin bălării după postaci
    „Mă așteptam ca, după anvergura prostestului de duminică, partidele politice, președintele României și premierul să fi dat semne că au înțeles ceva. Măcar de îngrijorare, dacă nu de empatie și de raportare la nemulțumirile oamenilor. Nici vorbă! Luni, la ședința Biroului Politic Național al PNL, Cătălin Predoiu, ministru de Interne și vicepreședinte al partidului, a prezentat în numele grupării un comunicat de groază. E mai ceva ca o operă de milițian furios pe cei care nu tremură și nu execută ordinele cînd el croncăne ca un corcodan înfuriat. Prin vocea lui Predoiu, PNL striga că „spațiul online românesc este în …
  • Președintele Coreei de Sud a fost arestat
    Președintele suspendat al Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol, a fost arestat în această dimineață, la șase săptămâni după ce a instituit temporar legea marțială. Acesta este acuzat de insurecție. Ca și în cazul tentativelor anterioare de arestare, anchetatorii s-au confruntat cu zeci de susținători ai liderului suspendat. După câteva incidente minore, cei 3.000 de ofițeri de poliție mobilizați pentru intervenție au reușit să pătrundă în reședința prezidențială, conform tvrinfo.ro. Într-un mesaj video cu o atitudine descrisă de presa internațională drept sfidătoare, Yoon a anunțat că a decis să se supună unui demers pe care îl consideră în continuare ilegal, afirmând că …
Back to top button