Comunicat de presă – Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti
Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), prezintă situaţia actualizată privind evoluţia internărilor în cele două unităţi sanitare, aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19, pe care le are în administrare – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” şi Spitalul Clinic Colentina.
Reamintim faptul că, nici până la această dată, DSP Bucureşti nu a eliberat avizul temporar de funcţionare pentru Spitalul Clinic Colentina, întârziind nepermis de mult eliberarea acestui document. Aceasta în condiţiile în care instituţia are la dispoziţie toată documentaţia necesară, iar apelurile publice ale pacienţilor cronici şi personalului medical, prin care se solicită redeschiderea urgentă a spitalului, sunt aproape zilnice.
Duminică, 28.06.2020, La Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, există 110 pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 13 se află la Terapie Intensivă (ATI).
În total, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internaţi 641 pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care 323 din Bucureşti-Ilfov şi 318 din celelalte judeţe ale ţării.
Menţionăm faptul că, Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătăţii, nu are în structura sa o secţie de boli infecţioase.
La Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, care dispune de 450 de paturi, sunt internate 310 persoane, dintre care şase se află la Terapie Intensivă (ATI).
În ultimele 24 de ore, numărul pacienţilor externaţi – 35, a fost mai mare decât al celor internaţi în spital – 30.
De la declanşarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.470 de persoane, din Bucureşti şi din ţară, din care 1.893 confirmate cu boala COVID-19.
Numărul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” este de 1.534, cel mai mare număr de pacienţi vindecaţi dintre toate spitalele COVID din România.
Numărul total de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, internaţi în cele două spitale de elită ale Primăriei Capitalei de la începutul pandemiei, este de de 2.534.
Din datele oficiale ale INSP reiese că, în Bucureşti, până la această data, a fost înregistrat un număr de aproximativ 3.000 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19.
BIROUL COMUNICARE ŞI RELAŢII PUBLICE ASSMB
- Anul viitor vor crește taxele. Firmele românești vor fi distruse! Nu mai producem nimicGuvernul pregătește pentru anul viitor o serie de măsuri fiscale care vor pune o povară și mai mare pe umerii firmelor românești. Creșterea taxelor și a contribuțiilor, într-un context economic deja dificil, pare să confirme un plan nescris de a distruge mediul de afaceri autohton. Pentru micii antreprenori, majorările de impozite vor fi ultima lovitură. Brutăriile de cartier, atelierele de reparații, producătorii locali – toți sunt forțați să lupte nu doar cu inflația și prețurile crescute la energie, ci și cu un stat care pare să-i vrea în faliment. În loc să sprijine producția națională, autoritățile aplică politici care subminează …
- Pensia bătrânilor nu le ajunge și de mâncare, și de medicamente. Ce să aleagă?În România zilelor noastre, bătrânii sunt puși în fața unor alegeri imposibile: să-și cumpere mâncare sau medicamente. Cu pensii care nu țin pasul cu valul de scumpiri, viața celor care au muncit o viață întreagă devine o luptă zilnică pentru supraviețuire. „Nu știu ce să fac. Dacă îmi iau medicamente, nu mai am bani de mâncare. Dacă mănânc, rămân fără tratament,” spune o pensionară din Iași. În timp ce bătrânii se confruntă cu astfel de dileme, guvernanții par surzi la strigătele de ajutor și preocupați de împărțirea funcțiilor și privilegiilor. O țară care nu își respectă bătrânii este o țară …
- Jumătate din copiii țării nu vor fi fericiți de Crăciun. Sunt săraciPentru jumătate dintre copiii României, Crăciunul nu aduce magia pe care o vedem în filme sau în vitrinele magazinelor. Statisticile arată că peste 40% dintre copiii din țară trăiesc în sărăcie, iar pentru mulți dintre ei, sărbătorile sunt doar zile obișnuite, fără cadouri, mese festive sau luminițe care să le încălzească sufletul. Acești copii provin din familii care abia reușesc să supraviețuiască. În loc de daruri, se confruntă cu frig, lipsa mâncării sau imposibilitatea de a avea haine potrivite pentru iarnă. Sărăcia extremă nu le afectează doar copilăria, ci și viitorul, mulți dintre ei renunțând la școală din cauza lipsurilor. …
- Bătrânii se plâng că prețurile cresc mai rapid decât pensia. Sărăcia a cuprins RomâniaÎn România, bătrânii sunt tot mai apăsați de povara prețurilor care cresc galopant, în timp ce pensiile rămân aproape neschimbate. Oamenii care au muncit o viață întreagă pentru această țară se văd acum nevoiți să aleagă între medicamente, hrană sau plata utilităților. „Cu pensia mea nu mai pot să-mi cumpăr nici măcar strictul necesar. Totul s-a scumpit, iar noi suntem uitați,” spune o pensionară din București. În timp ce inflația mușcă din veniturile celor mai vulnerabili, guvernanții par preocupați mai mult de împărțirea funcțiilor decât de găsirea unor soluții reale. Sărăcia s-a extins în toată țara, iar bătrânii sunt cei …
- Votanții suveraniști ai PSD, dezamăgiți de alianța cu USR. Peste 70% se opunAlianța dintre PSD și USR nu doar că a stârnit valuri de critici, dar a generat o adevărată revoltă în rândul votanților suveraniști ai PSD. Un sondaj recent arată că peste 70% dintre aceștia se opun ferm colaborării cu USR, pe care îl consideră un partid fără identitate națională și departe de valorile lor. „Am votat PSD pentru suveranitate și apărarea intereselor țării, nu ca să facă echipă cu USR, un partid care ne-a atacat constant valorile,” spune unul dintre votanți. Dezamăgirea este resimțită profund, mulți considerând că această alianță este o trădare a idealurilor naționale și a promisiunilor făcute …